Tango op het Wad

Van 23 tot 25 februari gaat de allereerste Tango Orkest Workshop van start op Terschelling, een onvergetelijke ervaring voor muziek-, tango- en natuurliefhebbers. Het prachtige Waddengebied vormt het decor van dit Tango Orkest Weekend, waarbij het programma zo is opgesteld dat je kunt genieten van het meespelen in de Big Band van de Tango, evenals ontspannen wandelingen en fietstochten door de duinen en langs het strand.

Dit orkest staat open voor zowel ervaren amateurmusici als professionele musici. Tijdens de repetities staat de verdieping van het tango metier centraal, en de ervaring heeft geleerd dat ervaren amateurmusici en professionals elkaar wederzijds verrijken en inspireren.

Het repertoire dat behandeld wordt, omvat stukken uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de grote tango-orkesten, evenals Nuevo Tango (Astor Piazzolla) en eigentijdse composities.
Wanneer je je inschrijft, ontvang je voor aanvang van de workshop de bladmuziek, zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of zelfs nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld maar dit wilt ontdekken, je bent van harte welkom om de rijke wereld van de Argentijnse tango te komen verkennen.

De workshop staat open voor de volgende instrumenten:
Bandoneon, accordeon, klarinet, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas.

TIJDEN

Vrijdag
Welkomst borrel 17:00 | Diner 18:00 | Repetitie 19:30 – 21:00

Zaterdag 
Repetitie 10:00 – 12:00 | Lunch 12:10 – 13:00 | Repetitie 13:00 – 14:30 & 17:00 – 18:30 | Diner 19:00

Zondag
Repetitie 10:00 – 12:00 | Lunch 12:10 – 13:00 | Repetitie: 13:00 – 14:30

LOCATIE

Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling

KOSTEN

Gedeelde kamer met twee personen + workshop + ontbijt €294 p.p.
Eigen kamer + workshop + ontbijt €334 p.p.
Workshop zonder logies €180
Lunch en maaltijd is exclusief.

Speel mee met een opname

Om je de ervaring te geven van deelname aan een tango orkest, nodig ik je uit om mee te spelen met deze midi file van Milonga for three van Astor Piazzolla. Stuur een e-mail om de bladmuziek voor jouw instrument te downloaden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Om Terschelling te bereiken, neem je de veerboot vanuit Harlingen. Je kunt online reserveren bij Doeksen.

Als je van plan bent een fiets te huren op Terschelling, kun je vooraf een reservering maken bij Tijs Knop of Zeelen. Je kunt je gehuurde fiets ophalen bij aankomst met de veerboot, terwijl jouw bagage wordt bezorgd. Zo kun je meteen vanaf het eerste moment op Terschelling genieten van een prachtige fietstocht langs het waddengebied.

Als je vroeg op het eiland aankomt, zijn er tal van gezellige plekken waar je kunt neerstrijken voor een kopje koffie, een wijntje of een lunch. Bij het Groene Strand, een prachtig natuurgebied, kun je genieten van het adembenemende uitzicht bij Paviljoen de Walvis. Daarnaast zijn er in Terschelling West tal van leuke eetgelegenheden te vinden.

 Check ook even de link hieronder.