Tango Orkest Antwerpen

In november zijn de Tango Orkest Sessies in Antwerpen gestart, toegankelijk voor ervaren amateurmusici en professionele musici. Tijdens deze sessies behandelen we zowel repertoire uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de grote tango-orkesten, als nieuwe composities. Het orkest waarvan je deel gaat uitmaken zal ook optredens verzorgen onder de naam Tango Orkest Antwerpen. Elke sessie duurt van 11:00 tot 15:00 uur.

De allereerste sessie heeft plaatsgevonden op 11 en 12 november, bestaande uit een intensieve tweedaagse met een presentatie op 12 november. Als je je inschrijft, ontvang je voorafgaand aan de workshops de bladmuziek, zodat je de muziek kunt voorbereiden.

Ongeacht of je ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband of nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld en dit wilt ontdekken, ben je van harte welkom om met ons mee te spelen en het rijke repertoire van de Argentijnse tango te verkennen.

De workshop is open voor de volgende instrumenten: bandoneon, accordeon, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas.

Bekijk en beluister onderstaande video voor een impressie.

Data

11 & 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari

Tijden

De sessie is van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Locatie

Residentie Hertogenpark
Opus4/Love2Arts Artgallery
Desguinlei 90, 2018 Antwerpen

Kosten

De kosten voor een dagworkshop zijn €80
Studentenkorting á 30% €56

De kosten voor een weekendworkshop zijn €150 per persoon.
Studentenkorting á 30% €105

Informatie / Inschrijven

Speel mee met een opname

Om je de ervaring te geven van deelname aan een tango orkest, nodig ik je uit om mee te spelen met deze midi file van Milonga for three van Astor Piazzolla. Stuur een e-mail om de bladmuziek voor jouw instrument te downloaden.