Club Tango Amsterdam

BigBand van de Tango

Club Tango Amsterdam, bestaande uit een bandoneon, accordeon, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas, brengt zowel het repertoire uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de tango, als nieuwe composities ten gehore. Het orkest is opgedeeld in drie secties: de bandoneonsectie, de strijkerssectie (viool, altviool en cello) en de ritmesectie (gitaar, piano en contrabas).

Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld en wilt ontdekken hoe het is, je bent van harte welkom om met ons mee te spelen en het rijke repertoire van de Argentijnse tango te verkennen. We vragen wel dat jouw instrument en niveau aansluiten bij ons orkest.

Kay Sleking
Als orkestleider is Kay ervan overtuigd dat overgave, plezier en swing de gouden drie-eenheid vormt.

Florita Cesnik
Sectieleider Florita is bandoneon docent en geeft groeps- en privéles met de focus op het repertoire.

Strijkerssectie
Voorafgaand aan de repetities kun je meedoen aan sectie repetities. Zo wordt de groep nog hechter.

Ritme sectie
De piano en contrabas bepalen de swing van het orkest Als bassist speel je zowel pizzicato als arco.

Het orkest bestaat uit ervaren amateur musici en professionele musici die met veel enthousiasme werken aan het repertoire en het creëren van een rijke orkestklank, waarin swing, virtuositeit, diepgang en melancholie centraal staan.

De verschillende secties repeteren afzonderlijk kort voor de tutti-repetitie, wat bijdraagt aan een helderder inzicht in jouw rol in het orkest en het algehele samenspel verbetert. Als je meer wilt weten over onze werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De repetities vinden tweewekelijks plaats van 11:30 tot 14:30 uur in de ruime zaal met vleugel van Meneer de Wit, Amsterdam-West.

Repetitiedata 2024/25

1 & 15 september, 6 & 20 oktober, 3 & 17 november, 1 & 15 december, 12 & 26 januari, 9 & 23 februari, 9 & 23 maart, 6 april, 4 & 18 mei, 1 & 15 juni.

MEEDOEN

PIANO

Als pianist heb je een centrale rol in het orkest. In ons orkest werken we idealiter met twee pianisten en voor het komende seizoen is er ruimte voor een pianist. Ben je benieuwd naar jouw rol in het orkest? Luister dan eens naar deze midi-file. Natuurlijk kan een midi-bestand niet tippen aan een live-opname, maar tijdens de repetities leer je het stuk in de juiste tangoswing te spelen.

 

 

Wil je meedoen en speel je een ander instrument, neem dan ook contact op.

Informatie | Inschrijven

Bandoneon

Speel je bandoneon en wil je ervaren hoe het is om deel uit te maken van een bandoneonsectie? Dat kan! Ook als je nog niet zo lang speelt. Met eenvoudige arrangementen kun je als sectie al een prachtig resultaat neerzetten. Doordat de partijen in het arrangement verschillen in niveau, kun je zelf kiezen waar jouw uitdaging ligt.

Een vereiste is wel dat je muzikaal onderlegd bent op een ander instrument.

Bij voldoende interesse zal er een bandoneon sessie plaatsvinden in Amsterdam.

Informatie

Concerten

Hoewel repeteren een plezier op zich is, vormt de presentatie van het ‘harde werken’ de kers op de taart. Daarom zijn er gedurende het seizoen verschillende optredens gepland waarbij wij een scala aan stukken, variërend van melancholische tot swingende tango’s, milonga’s en walsen, zorgvuldig gekozen uit het gouden repertoire van orkesten uit Buenos Aires, de Nuevo Tango van Astor Piazzolla, en hedendaagse composities ten gehore brengen. Dit alles onder de titel van Seducción musical: Un encuentro con el tango / Muzikale verleiding: Een ontmoeting met tango.

Het afgelopen seizoen hebben we afgesloten met twee spectaculaire presentaties in Theater Vrijburcht en, in samenwerking met het Muziekpakhuis, in het Westerpark en in Theater de Krakeling.

Naast het prachtige orkestrepertoire bood het programma ook intieme momenten, met duo’s van bandoneon en gitaar, een bandoneonduo uitgevoerd door Kay Sleking (gitaar/bandoneon) en Florita Cesnik (bandoneon), en een kwartet met Radboud Post (viool), Florita Cesnik (bandoneon), Robin El Hage (piano) en Kay Sleking (contrabas). Hiermee werd een rijk palet aan klanken gepresenteerd, waarbij je werd meegenomen van de begintijd van de tango tot en met de hoogtijdagen.

De verhalen over de muziek die tussen de stukken door worden verteld, vormen een rode draad door het programma en voegen een extra dimensie toe.

De leden van dit orkest bestaan uit zowel zeer ervaren amateurmusici als professionele musici uit heel Nederland, die met veel kennis en vaardigheid het prachtige repertoire tot leven brengen.

Voor het komende seizoen nodigen we je uit om mee te reizen door dit hartverwarmende programma vol muziek, zang en verhalen.

Bekijk meer foto’s via onderstaande knop.

Gallery

Musici

Leiding en contrabas: Kay Sleking, Bandoneon: Florita Cesnik, Bas Mijling, Ilone Koning, Caroline Olijve, Ria de Jong, Janneke Schellekens, Accordeon: Ria de Jong, Jolanda Moor, Viool: Gea Smid, Martijn van der Most, Joan van Beuzekom, Annemieke Guns, Radboud Post, Altviool: Ge van Enst, Joke Witteveen, Cello: Roelf ter Veld, Josephine van Maarschalkerweerd, Piano: Jan van Houten, Robin El hage, Zang: Janneke Schellekens

Omdat Tango Orkest NL het delen van kennis en samenwerking met andere professionele tangomusici belangrijk vindt, nodigen we regelmatig gastmusici uit bij onze concerten. Zo hebben de pianist Robin El Hage en violist Radboud Post, beiden ook docenten, deelgenomen aan een optreden. Bandoneoniste Florita Cesnik, die een vast onderdeel van het orkest uitmaakt, is tevens professioneel musicus met een eigen lespraktijk. Meer informatie over hen vind je bij de pagina Les.

Club Tango Amsterdam & Het Muziekpakhuis. 

Informatie

Tango Orkest Preau

Informatie

De concerten bestaan vaak uit een concertant gedeelte en een dansgedeelte. In het concertante deel is een duo- of solostuk een vast onderdeel om de verscheidenheid van de Argentijnse tango te benadrukken.

Speel mee met een opname

Om je de ervaring te geven van deelname aan een tango orkest, nodig ik je uit om mee te spelen met deze midi file van Milonga for three van Astor Piazzolla. Stuur een e-mail om de bladmuziek voor jouw instrument te downloaden.

Informatie | Inschrijven

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de cursussen, sessies, projecten, gratis bladmuziek en concerten door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Mis geen enkele update en ontvang als eerste alle belangrijke informatie!