Tango Orkest NL

BigBand van de Tango

Tango Orkest NL, bestaande uit een bandoneon, accordeon, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas, brengt zowel het repertoire uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de tango, als nieuwe composities ten gehore. Het orkest is opgedeeld in drie secties: de bandoneonsectie, de strijkerssectie (viool, altviool en cello) en de ritmesectie (gitaar, piano en contrabas).

Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld en wilt ontdekken hoe het is, je bent van harte welkom om met ons mee te spelen en het rijke repertoire van de Argentijnse tango te verkennen. We vragen wel dat jouw instrument en niveau aansluiten bij ons orkest.

Kay Sleking
Als orkestleider is Kay ervan overtuigd dat overgave, plezier en swing de gouden drie-eenheid vormt.

Florita Cesnik
Sectieleider Florita is bandoneon docent en geeft groeps- en privéles met de focus op het repertoire.

Strijkerssectie
Voorafgaand aan de repetities kun je meedoen aan sectie repetities. Zo wordt de groep nog hechter.

Ritme sectie
De piano en contrabas bepalen de swing van het orkest Als bassist speel je zowel pizzicato als arco.

Het orkest bestaat uit ervaren amateur musici en professionele musici die met veel enthousiasme werken aan het repertoire en het creëren van een rijke orkestklank, waarin swing, virtuositeit, diepgang en melancholie centraal staan.

De verschillende secties repeteren afzonderlijk kort voor de tutti-repetitie, wat bijdraagt aan een helderder inzicht in jouw rol in het orkest en het algehele samenspel verbetert. Als je meer wilt weten over onze werkwijze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

De repetities vinden tweewekelijks plaats van 11:30 tot 14:30 uur in de ruime zaal met vleugel van Meneer de Wit, Amsterdam-West.

Vacature

Viool, gitaar en klarinet

Repetitiedata 2023/24

10 & 24 september, 1 & 15 oktober, 5 & 19 november, 3 & 17 december, 7 & 21 januari, 4 & 18 februari, 3 & 17 maart, 7 & 21 april, 12 & 26 mei, 2 & 16 juni.

Concerten

Seducción musical: Un encuentro con el tango.
Hoewel repeteren een plezier op zich is, is de presentatie van het ‘harde werken’ de kers op de taart. Daarom staan er gedurende het seizoen verschillende optredens gepland, waarvan 17 december, 21 januari en 16 juni al definitief zijn vastgesteld. Zet die data in je agenda, want dit wil je niet missen!

MUSICI

Leiding en contrabas: Kay Sleking
Bandoneon
: Florita Cesnik, Bas Mijling, Ilone Koning,
Caroline Olijve, Ria de Jong, Janneke Schellekens.
Accordeon: Ria de Jong, Jolanda Moor.
Viool: Gea Smid, Martijn van der Most, Joan van Beuzekom.
Altviool: Ge van Enst, Joke Witteveen.
Cello: Roelf ter Veld
Piano: Cecile Kockelmans
Zang: Janneke Schellekens

Speel mee met een opname

Om je de ervaring te geven van deelname aan een tango orkest, nodig ik je uit om mee te spelen met deze midi file van Milonga for three van Astor Piazzolla. Stuur een e-mail om de bladmuziek voor jouw instrument te downloaden.