Walk in the Park – Tango in het Westerpark
22 juni 2024
Amsterdam
Westerpark, Amsterdam West

Op 22 juni neemt Tango Orkest NL deel aan het Festival Walk in the Park, in het Westerpark, een jaarlijks evenement georganiseerd door het Muziekpakhuis. Dit festival biedt een dag vol optredens van zowel leerlingen als docenten van de muziekschool, die zijn naam ontleent aan het karakteristieke pakhuis aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam.

In de middag zal een tango orkest optreden, waarbij leerlingen van het Muziekpakhuis de kans krijgen om mee te spelen. Deze leerlingen hebben voorafgaand aan het optreden drie lessen gevolgd. Wil je ook meedoen? We zijn op zoek naar (redelijk) gevorderde musici. De instrumenten die mee kunnen doen zijn strijkers, houtblazers (klarinet, hobo, fluit, fagot), dwarsfluit, accordeons, piano, gitaren en contrabas.

Er zijn in totaal 3 repetities en een uitvoering.

De repetities vinden plaats op vrijdagavond 7 en 14 juni van 19.30 tot 21.00 uur in het Muziekpakhuis. De bladmuziek wordt van tevoren toegestuurd. Op zondag 16 juni van 11:30 tot 13:00 uur is er een gezamenlijke repetitie met het Amsterdamse Tango-orkest van Kay bij Meneer de Wit (in West).

Tijdens het optreden wordt er gedanst door tango dansers van tango dansschool Tango Talks.

Om mee te doen aan dit unieke project betaal je € 80,-

In de avond staat er een optreden gepland met een Neo Tango Band, samengesteld uit docenten van het Muziekpakhuis en Kay Sleking op bandoneon.

Tijdens de optredens zal er een presentatie zijn van de dansers van tangodansschool Tango Talks.

Exacte informatie volgt.